Forum

Forum - Dutch Charts - Slechtste nummers 2014

Naast de beste nummers van 2014 moet er ook een lijstje gemaakt worden met de slechtste nummers van 2014.

Ik vond eigenlijk dat het aantal slechte nummers beperkt bleef. Dit is mijn lijstje

- DJ Snake and Lil Jon - Turn Down For What
- Iggy Azalea feat. Charli XCX - Fancy
- Tove Lo ft. Hippie Sabotage - Stay High
- Jason Derulo feat. Snoop Dogg - Wiggle
- David Guetta & Showtek feat. Vassy - Bad
DJ Snake & Lil Jon- Turn down for what. Wat geluidjes produceren en iemand die daar een zinnetje doorheen schreeuwt, maakt het nog geen muziek...
Alles waar Jason 'Autotune-ligt-er-dik-bovenop' Derulo mee is gekomen en nog mee gaat komen...
Oliver Heldens - Gecko

aanvulling volgt...
Laatst gewijzigd:
Ben het eens met jullie lijstjes, maar 'Stay High' vind ik nog niet gelijk één van de slechtste. Dan vind ik dat dat nummer van Pitbull eerder in het lijstje hoort.
Ik vin happy een irritand liedje maar daar denken anderen wel anders over. In het begin was het niet vreselijk maar nu vin ik hem echt heel irritand worden.
Happy-daar word je toch vrolijk van-ieder zijn smaak zeker-
'Happy'.. die vind ik noch slecht, noch goed. Vind het wel de meest overgewaardeerde single OOIT.. ja, voor velen klinkt het als een leuk, vrolijk nummer, dat accepteer ik ook, maar dat dit gelijk in Nederland 'Sombody That I Used To Know' moet overtreffen.. beetje vreemd. Ik zie dit dan ook niet als een megahit of een klassieker.
Alle Farben-She Moves (far away)

Wat een verschrikkelijk nummer vind ik dat. Als er 1 nummer in de lijst mag komen van slechtste nummer van 2014 nou dan is die het wel!!!
Laatst gewijzigd:
Je hebt gelijk jaccok! Echt slecht!

Verder vind ik dat dit nummer erbij hoort:
Vance Joy - Riptide. Verschrikkelijke stem en voortkrabbelend. Bah!
Als slechtste hits van dit jaar kom ik al snel uit op Louise & Mooie Dag. Nummers als Turn Down For What & Wiggle zijn natuurlijk niet goed, maar ik ben niet zuur genoeg om zulke nummers te haten. Zijn gewoon heerlijk

Verder vind ik het raar dat Stay High & She Moves hier worden genoemd.. Al heb ik sowieso een zwak voor platen als One Day/Stolen Dance, dus daar zal mijn liefde voor She Moves wel vandaan komen
Nou, ik zie mezelf in tegenstelling tot wat sommige anderen vinden niet als een zuurpruim, maar ik kan me niet voorstellen dat je bij het luisteren naar Turn Down For What enige vorm van genot beleeft. Gedrocht van het jaar. Verder:

David Guetta ft. Skylar Grey – Shot Me Down
Dinand Woesthoff – Legendary Lane
Dimitri Vegas & Martin Garrix & Like Mike – Tremor
Otto Knows - Parachute
Laatst gewijzigd:
Sammik, 'She Moves' klinkt voor velen plat en eentonig. En dan vooral die omastem... en over 'Wiggle' hoef ik vast niet veel uit te leggen.
Inderdaad. Wiggle heeft geen uitleg nodig. Dat is een produktie van Jason deRulo, de zanger die geen zanger is zonder autotune.
Dat is werkelijk zó slecht dat ik hoop dat er na 'Wiggle' niks meer komt.
Happy intussen op nummer 5 in de top aller tijden en Mr Probz op 3 in de top aller tijden
Ongelooflijk dit. De succesvolste nummers van 2013, die sowieso al grote hits waren, maar waarvan je niet zou verwachten dat ze zo hoog zouden komen in de Top Aller Tijden, lijken haast de grootste hits OOIT in Nederland te worden. Let maar op, binnenkort bestaat de Top Aller Tijden
zowar alleen maar uit nummers van 2010-2020. Niet dat ik die nummers slecht vind (ik vind sommige van die monsterhits van 2013 zelfs fantastisch), maar ik vind nummers als 'Rolling In The Deep' en 'Viva La Vida' toch eerder als klassiekers dan die. Nu wordt die lijst naar mijn mening wat verpest.
Er staan nog nummers in de top 100 allertijden uit de jaren 50-60. Die zullen langzaam verdreven worden op deze manier. Geeft wel aan wat uiteindelijk de echte hits, klassiekers bleken.
Kwaliteitsmuziek komt langzaam bovendrijven. De nummers van Gotye, Adele, Passenger, maar ook mr Probz zijn terechte klassiekers in wording vind ik.
Ik zie 'Waves' anders niet als een klassieker. Die andere drie wel. Maar ja, ik ben best wel fan van alternatief, dus daar zou het wel vandaan komen.
Ik snap wel dat 'Stay High' hier genoemd wordt. Het is namelijk naar mijn mening een verpeste versie van het origineel. En waarom? Nou, het leeuwendeel van de tekst is in de remix verloren gegaan, de stem (die erg mooi klinkt in het origineel) wordt vervormd door een irritant en hoog smurfenstemmetje, het aantal 'oh oh'-s is schromelijk overdreven en die komen in het origineel dan ook nauwelijks voor en de muziek is vervangen door een niet zo'n fijne indringende beat en saaie deep house-muziek.
Mag ik 'Anaconda' van Nicki Minaj hier even bij toevoegen? Is me toch echt wel de slechtste van 2014.
Persoonlijk heb ik een gloeiende hekel gekregen aan 'Happy' van Pharrell. Die was in het begin op zich niet echt slecht (wel matig), maar hij is veel te lang rond blijven hangen. Meest overgewaardeerde single OOIT, samen met 'I Follow Rivers' van Triggerfinger. Niet de slechtste nummers op deze wereld, dat wil ik best toegeven, maar wel de nummers die ik inmiddels het meeste haat. Ik kan ze echt niet aanhoren...

Nog een grote hit dit jaar die ik met een passie haat, is 'Stay High (Habits Remix)' van Tove Lo, een vervelende en herhalende remix die niets (maar dan ook NIETS) toevoegt ten opzichte van het véél betere origineel.

Verder nog 'Turn Down For What', 'Fancy' en 'Anaconda', en nog een paar van die soortgelijke nummers die er bij mij niet ingaan...
Laatst gewijzigd:
Nicki Minaj is sowieso verschrikkelijk.
Ik ben het met je eens, RV. 'Happy' valt nu gelukkig in de hitlijsten al bijna uit de top 40, maar hij staat er al véél te lang in. Op nummer 1, oké, maar langer dan een jaar erin? NEE.

En 'Anaconda' is naast het feit dat het een verschrikkelijk nummer is en op geen enkele front goed, is die video ook echt slecht. Helaas denk ik dat dit juist daarom een grote hit gaat worden. Één ''pluspunt'': dit is beter dan 'Stupid Hoe', maar dat is toch wel één van de slechtste nummers ooit.
Ik zie Anaconda geen hit worden. Ik ken het verder niet, maar de naam alleen al deed me al besluiten het niet te luisteren.
In Amerika is Anaconda haar grootste hit tot nu toe (qua hoogste notering).
Ja,kan best. Maar we zitten hier niet in Amerika...
Dus alleen omdat het Nicki Minaj is denk je dat het geen hit wordt? Ze staat al op 37 op Spotify, trouwens
En in Vlaanderen komt Nicki Minaj op 23 binnen in de Ultratop 50
En in de top 100 gestegen van 90 naar 54
In Nederland zie ik dit eigenlijk wel een hitje worden, w.b. de notering. Op #32.. dan wiebel ik liever met mijn kont op 'Wiggle' van Jason Derulo & Snoop Dogg dan op dat nummer, wat ik niet wil bestempelen als muziek, maar als troep.
Happy staat intussen heel Happy te wezen op plaats 4 in de top aller tijden
"Stay High" (oftwel O-Oh van de Teletubbies) en "Anaconda"
Slechte nummers luister ik gewoon niet vaak. Anders vind ik niks meer aan muziek. Echt een item voor idioten die constant 538 en 3FM luisteren. Weet je wel hoeveel troep er uit komt? Een zinnig mens legt al die rotzooi toch direct naast zich neer i.p.v. dat nog 'ns extra te gaan benoemen? Troep hoort niet in een top 10. Ook niet in een soort klote top 10 met alleen maar troep want dan krijgt het wéér teveel aandacht. Rotzooi moet je gewoon links laten liggen. Anders komt het steeds terug en haalt het zelfs de jaarlijst.
Helaas nog altijd veel te veel troep in Top 10's, S:pko. Mooi gesproken verder. Troep krijgt al jaren veel te veel aandacht.
We kunnen trouwens aan de hand van de allertijdenlijstposities bij alle 2014-noteringen morgen of dit weekend al een interessant Top100-jaaroverzicht maken. Troep staat er automatisch al in. Het is veel leuker om te kijken wat het overzicht wél de moeite waard maakt. Pharrell op 1 vind ik dan nog meevallen want die draaide ik zelf bijna nooit. Of nee: Mr. Probz met Waves staat dan op 1 hè? Ook leuk is om zoveel mogelijk nieuwe releases van al die genoteerde acts bij dat overzicht te betrekken. Om de vergelijking te trekken. Iedereen kent natuurlijk Blurred Lines van Robin Thicke maar zijn nieuwe single was de massa al vergeten terwijl ie werd uitgebracht.

"Get Her Back" is a song by American singer-songwriter Robin Thicke. The song was released on May 19, 2014 via Star Trak Entertainment and Interscope Records as the lead single from the album Paula. The song was written as an attempt to reconcile with his wife, actress Paula Patton, whom he had separated from in February 2014. Thicke performed and premiered the song live at the 2014 Billboard Music Awards, which generated attention before and after the awards ceremony. The single has peaked at #82 on the Billboard Hot 100.

Ik zal alvast de Top 1000 allertijden van de afgelopen dagen op Hitlistweb zetten. Erg veel zal de nieuwe lijst vanmiddag van die hoogste 1000 niet afwijken, denk ik.

http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=5657
Laatst gewijzigd:
alles van Ariana Grande & Iggy Azalea
Slechtste of beste is gewoon een kwestie van voorkeur. Wat ik slecht vind dat vind een ander wellicht geweldig en andersom precies zo. Slechtste nummers is dus maar relatief. De volgende nummers klonken in ieder geval niet lekker in mijn oren afgelopen jaar:
- Afrojack-ten feet tall
- Chainsmokers-#selfie
-Passenger-Heart's on fire
- X Ambassadors- Jungle
- Miley Cyrus- 4x 4
Totaal ander lijstje dan de meeste die ik hier voorbij zie komen.
Nou, Bruce, ik ben het anders wel eens met The Chainsmokers. Verschrikkelijk nummer is dat 'Selfie'...
4x4 van Miley Cyrus vind ik een hartstikke leuk nummer Bruce13b, dus van mij mag je die eraf halen!! De rest vind ik wel aardig kloppen.

Wiggle-Jason Derulo
Anaconda-Nicki Minaj
She Moves-Alle Farben
Budapest-George Ezra
All About That Bass-Meghan Trainor
Magic-Coldplay

Dat vind ik slechte nummers
Troep uit Radio538 en 3FM? 3fm komt regelmatig nog met kwaliteitsplaatjes en er zijn genoeg leuke commerciële nummers die radio538 draait, al hoeft dat niet gelijk te betekenen dat het op #1 moet komen. Ik vind het nu een erg vreemde top 10 met al die 'onbekende' nieuwe sterren zoals Meghan Trainor, Becky G en Ariana Grande. En die standaard dancenummers komen meestal niet zo hoog, want ze zijn óf te onbekend óf ze worden te weinig gewaardeerd. Daarnaast zijn er ook slechte nummers die je stiekem wel beluistert, maar dan ben je in mijn ogen niet gelijk een idioot.

Anyway, mijn lijstje nu:
- Nicki Minaj - Anaconda
- Jason Derulp ft. Snoop Dogg - Wiggle
- Alle Farben - She Moves
- Iggy Azalea ft. Charli XCX - Fancy
- DJ Snake ft. Lil Jon - Turn Down For What

Verder zijn er nog behoorlijk wat eentonige, saaie en standaard danceplaatjes, maar die zijn niet slecht genoeg voor in mijn lijstje. Daarnaast hebben ze ook niet veel aandacht gekregen.
Ariana Grande is geen onbekende ster hoor, zij is een van de hotste artiesten van dit moment. Problem en Break Free beide top5, en ze is gefeatured op Bang Bang van Jessie J... Dan doe je het niet slecht. :')

Verder valt de top10 wel mee, er zijn eerder ook artiesten geweest die hun eerste hits hadden gescoord, dus dat is nu niet anders.

Overigens, nóg een hit die ik niet kan uitstaan: 'All About That Bass' van Meghan Trainor. Erg vervelend nummer...


Laatst gewijzigd:
Een beetje gebrekkig maar ik heb een overzicht van alle 2014-singles uit de allertijdenlijst, op 1 single na:

http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=5671
@RV, ze is anders nog maar een paar maanden écht succesvol. Veel kennen haar vreemd genoeg nog niet, ondanks die hoge noteringen.
eigenlijk vin ik dat er veel troep de laatste tijd wordt gemaakt
Happy op 3 in de top aller tijden
Vind ik ook, faab. Is het nou toeval of denken al die artiesten dat alles wat leuk klinkt gelijk een nummer 1-hit moet worden? Een paar jaar geleden waren er echt fantastische nummers die niet eens in de top 30 kwamen. Schande! Aanpassen aan tegenwoordig wordt zo steeds lastiger als er alleen maar afreeksels en mislukkingen worden bedacht.
Ik vind veel muziek die je dit jaar hoog in de hitlijsten ziet juist veel beter dan de eenheidsworst die je bijvoorbeeld begin 2011 tegenkwam.
Je hebt gelijk, in 2011 waren er ook wat mindere plaatjes, maar door alle andere goede nummers vond ik het wel een fantastisch muziekjaar. Nu wordt de lijst helemaal verkloot, naar mijn mening.
Elk jaar heeft zijn slechte en goede nummers.
Klopt, maar niet elk jaar zijn die goede nummers even goed.
Op uitzonderingen na, ben ik het wel met je eens verder, Sebastiaan. Echt goede muziek wordt allang niet meer gemaakt. De muziek van tegenwoordig is over het algemeen óf een zangshow cover of nummers van vroeger waar een beat onder gezet is...
maar wel merkbaar dat mensen zich weer voor oudere (letterlijk en figuurlijk) muzikanten gaat interesseren, gezien de successen van bijv. Leonard Cohen in de albumlijsten.
Laatst gewijzigd:
Alles van die vreselijke Iggy Azalia en Ariana Grande.
Nicki Minaj is het slechtste wat de popmuziek ooit heeft voortgebracht.
Niet alleen Nicki Minaj, Hans. Ik kan nog wel wat 'artiesten' noemen die een schande zijn voor de (pop)muziek.
Nicki Minaj? Wat dacht je van Pitbull en Justin Bieber? Ook slechte artiesten met hun vervelende nummers. Dan is het wel fijn natuurlijk als er nummers als 'Somebody That I Used To Know', 'Let Her Go' en 'Home' worden gemaakt.
Justin Bieber heeft al tijden niks uitgebracht. Gelukkig. Laatste werk is van vorig jaar. Ook is hij niet meer hot natuurlijk, inmiddels houden zijn fans van acts als One Direction...zo gaat het nu eenmaal met hun doelgroep. Is het een niet meer hot dan is er snel een vervanging...de doelgroep is niet bepaald standvastig in het fan zijn van iemand.
Laatst gewijzigd:
Ik vind het raar om bepaalde artiesten/muziek een "schande" te noemen. Smaken verschillen.
Nou ja, Justin Bieber heeft veel fans kwijtgeraakt door regelmatig in het nieuws te komen vanwege misdaden, zoals een straatrace in zijn hartstikke dure Ferrari terwijl hij dronken was, in het Anne Frank huis opschrijven dat hij hoopte dat als Anne Frank nog zou leven zij een belieber zou zijn, te laat bij optredens, enz. Hij heeft wel nog hartstikke veel fans en ook fans erbij gekregen hierdoor, maar One Direction is nu wel populairder volgens mij.
ARONCHUPA - I'M AN ALBATRAOZ. wat een slecht nummer, pfff
Helemaal mee eens, peterb1602, I'm An Albatraoz is echt een vervelend nummer; ik snap echt niet dat mensen dat leuk kunnen vinden...
Op de valreep kan Beyonce- 7/11 ook nog in het lijstje.
Helemaal mee eens Bruce.
Wat een vreselijk slechte nummers heeft die Beyonce toch.
Dat iemand dat nog koopt.
doe voor mij maar nielson, tsjee de kat ligt met z'n pootjes omhoog als hij te horen is, nielson..... niet de kat !!
Ik weet niet wat beyonce in dat liedje zegt
maar lijkt erop dat ze zegt
smacking smacking in da pill ofzo iets haha


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?