Men At Work - Down Under


7" Single
CBS/A 2066

Charts

Binnenkomst:27/03/1982 (Positie 19)
Laatste week notering:05/06/1982 (Positie 28)
Piekpositie:2 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:11
Positie aller tijden:2705 (1006 Punten)
In de landen:
ch  Piek: 1 / Weken: 13
de  Piek: 9 / Weken: 36
nl  Piek: 2 / Weken: 11
be  Piek: 6 / Weken: 10 (Vl)
se  Piek: 6 / Weken: 6
no  Piek: 2 / Weken: 13
nz  Piek: 1 / Weken: 21

Nummer

Jaar:1980
Muziek/Tekst:Colin Hay
Ron Strykert
Producer:Peter McIan
Gecoverd door:DJ Ötzi (Tirol)
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Tracks

09/11/1981
7" Single CBS BA 222891 [au]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Down Under
3:42
2.Crazy
2:37
   
1982
7" Single CBS A 2066 (CBS)
1982
12" Maxi CBS A-12.2066 (CBS) [nl]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Down Under
3:44
2.Helpless Automaton
3:23
   
2000
CD-Maxi Columbia 654850 -2 (Sony) [au] / EAN 9399765485025
Toon detailsAlles beluisteren
1.Down Under
3:44
2.Who Can It Be Now?
3:23
3.Overkill
3:46
4.It's A Mistake
4:32
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
Keypunch OperatorMaw Music
MA-7345
Single
7" Single
1980
3:42Down UnderCBS
BA 222891
Single
7" Single
09/11/1981
3:39Business As UsualCBS
450449 1
Album
LP
09/11/1981
3:44Down UnderCBS
A 2066
Single
7" Single
1982
3:44Step By Step - Super Top-Hits InternationalCBS
24 015
Compilatie
LP
1982
»» alles tonen

Men At Work   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Down Under27/03/1982211
Who Can It Be Now?19/06/1982491
Overkill07/05/1983158
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Business As Usual27/03/1982215
Cargo07/05/19831122
 

Reviews

Puntengemiddelde: 5.32 (Reviews: 272)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
31/08/2003 22:37
valhalla
******
this is definitely worth a 6
23/12/2004 03:00
Richard (NL)
******
One of the best songs from Australia.
17/07/2005 16:48
Snormobiel Beusichem
******
Einer ihren Besten Songs von "The Man From Down Under" für mich, und heute bereits 23 Jahre alt !!! In Holland ihren "Greatest" Hit....
31/03/2006 20:18
okii
****
4.5
30/09/2006 19:30
iifar
*****
Päris hea!
19/10/2006 15:47
dj-chris
*****
Oud gezellig dance plaatje met echt een topper van een clip erbij!!! Ik geef er 5 sterren voor, dat verdiend hij ook!!!
17/07/2007 23:29
shield
*****
C'est bon...

DeejayDave
****
Hoor ik daar nu in het eerste zinnetje: "Ik zat alleen in een vuile kameel"? Zonder gekkigheid is dit natuurlijk ook een leuke plaat van Men At Work.

zadranin
******
Yeah, cool song

MasterG
******
Leuke plaat staat ook al 10 jaar in de Radio2 Top2000 kwam binnen in 1999 op 229 en staat anno 2009 nog op 586 blijf het leuk doen. Had een opleving in 2008 stond toen op 364.

Topbart
******
klassieker uit de jaren '80

ericwyns
****
Ook in Vlaanderen scoorde Men At Work terecht een dikke hit in 1980 met "Down under". Een klassieker eigenlijk.

gherkin
*****
Vooral bekend van de zin 'Ik zat alleen in een vuile kameel' maar wel een uitstekende plaat.

Hijinx
*****
Australian classic!

alleyt1989
*****
classic!

naamloos
****
Leuke plaat en ook een leuke videoclip. Dik 4 sterren.

Chris A
*****
great aussie classic

BeansterBarnes
*****
6 weeks at #1 in Australia, 1981/82.

bluezombie
******
The quintessential Aussie song, it truly is a classic.

Sincubus
*****
Dit is natuurlijk DE klassieker van 1982 samen met Africa - Toto en Eye of the Tiger van Survivor!

Heerlijk nummer maar voor mij geen 6 sterren geval, hoewel het wel aardig in de buurt zit!

Ik wil altijd naar Australie als ik dit nummertje hoor!

antonnalan
*****
So overplayed but I'm not sick of it yet. Who cares if this rips off Waltzing Matilda?! The flute solos are very nice.

irelander
*****
A classic without any doubt.

liam99
******
A classic indeed.

nirvanamusic87
****
Very catchy and memorable song. The flute and melody makes this. UK#1 and Ireland#1.

KingBandicoot
***
Vote only.

musikmannen
******
Australian classic

Patrick7781
******
Goed.

TravD
******
An awesome Aussie classic! One of the best songs from the 80's.

MitchellNineSeven
******
Iconic Aussie track.

Chemmical
*****
Great

wefoundove
*****
nice

Ostorm
******
A great Aussie classic with a nice rock/reggae feel to it!

Zacco333
****
Great song but unfortunately heard it many times when I was younger which has made it harder to listen to. Still an Iconic Aussie track though
Laatst gewijzigd: 07/05/2013 10:12

matty d
******
6 stars

LIFTER500
****
Iconic Australian Classic.

DaveNT
*****
Certainly iconic and a great listen. However, this wouldn't be good enough to make the cut of a Top 10 Aussie classics list for me. 5*
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?