Beursspel

Inleiding

Nieuw spel op de Dutchcharts-site!

Ben jij iemand die van tevoren weet wat een plaat in de charts gaat doen? Speel dan mee met ons nieuwe online game alsof je op de beurs handelt. Amsterdam, New York en Londen hebben hun eigen beurzen en dutchcharts.nl nu ook. Koop, verkoop en speculeer (fictief) met albums en singles, en win leuke hit-cd's!

Bij ieder spel hoort een korte uitleg van de spelregels. Zo ook hier, maar helaas: tips, tactieken of ‘truken van de foor’ geven we niet prijs…

De nummers en albums die momenteel in de charts staan, hebben allemaal een waarde die als volgt berekend wordt:

1e plaats 100 punten
2e plaats 99 punten


100e plaats 1 punt

Daarenboven wordt er, enkel voor de Dutchcharts, per week notering 10 punten toegevoegd.
Ten slotte krijgt iedere titel onafhankelijk van de plaats waar hij binnenkomt 30 punten.

Misschien op het eerste gezicht wat verwarrend allemaal! Daarom een concreet voorbeeld:

Een single in de top 100 op plaats 15 met 11 weken notering heeft volgende waarde:
86+(11x10)+30=226 punten


Iedere deelnemer ontvangt bij aanmelding 1000 punten die hij vrij kan besteden om albums of singles aan te kopen. Hij kan deze ook op ieder moment weer verkopen.

De nieuwe punten die elke week worden verdeeld bij de publicatie van de nieuwe charts, zijn gelijk aan het verschil met de positie van de voorgaande week.
Voor een plaat die op nummer 1 blijft staan, kan je dus weinig punten verdienen. Een plaat die van buiten de top vijf naar de eerste plaats stijgt of die hoog binnenkomt in de top 50, levert echter een pak punten op!
Als deze plaat de week daarna evenwel sterk daalt, loop je risico deze punten weer te verliezen, anticiperen is dus de boodschap…

De handel in chartpunten wordt geblokkeerd wanneer er nieuwe charts worden samengesteld en geplaatst. Van dinsdag 11.00 t/m vrijdag 20.00 kan je niet meer handelen. Direct daarna worden alle noteringen herberekend die in je portefeuille zitten en is de handel weer open.

Van singles en albums die uit de charts zijn gevallen, zijn de punten verloren. Bij re-entries krijg je die dan ook niet terug.


Je bent niet ingelogd, gelieve in te loggen of je als nieuwe gebruiker te registreren:

Gebruikersnaam   
Paswoord
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?