André van Duin - Willempie

Cover André van Duin - Willempie
7" Single
CNR 141.318 (nl)

Nummer

Jaar:1975
Muziek/Tekst:André van Duin
Producer:Bert Schouten
Persoonlijke hitparade:Aan persoonlijke hitparade toevoegen

Charts

Binnenkomst:17/01/1976 (Positie 9)
Laatste week notering:28/02/1976 (Positie 29)
Piekpositie:1 (3 Weken)
Chartrun:
Aantal weken:7
Positie aller tijden:6626 (658 Punten)
Single Tip:10/01/1976 / Piek: 25 / Weken: 1
In de landen:
nl  Piek: 1 / Weken: 7
be  Piek: 4 / Weken: 6 (V)

Tracks

1975
7" Single CNR 141.318 (CNR) [nl]
Toon detailsAlles beluisteren
1.Willempie
  3:08
2.Rammen maar (Ramaya) [Ramaya]
  2:52
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
3:08WillempieCNR
141.318
Single
7" Single
1975
3:08De Daverende dertien (1976-1)CNR
538.103
Compilatie
LP
1976
3:0616 gouden successenCNR
541.663
Album
LP
1978
3:08De grootste hits van André van DuinCNR
541.678
Album
LP
1979
3:08Feest met AndréCNR
657.568
Album
LP
1980
»» alles tonen

André van Duin   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Angelique18/03/1972139
Het bananenlied09/12/197238
De tamme boerenzoon15/06/197437
De sambaballensamba01/02/197525
Doorgaan14/06/197564
Willempie17/01/197617
File01/05/1976253
Onzichtbare André16/10/197696
Ta-ta-ta / Ik wil met jou wel dansen, maar m'n voeten doen zo zeer05/02/197764
Nee nou wordt-ie mooi! (Ome Joop m.m.v. Dik Voormekaar, Harry Nack en Mijnheer de Groot)21/05/197736
Tingelingeling (André van Duin presenteert: Ome Joop en het Dik Voormekaar koor)21/01/197836
A Woman In Love10/06/1978157
'k Heb hele grote bloemkoole (André van Duin (als meneer de Bok))03/02/197918
Geef mij maar een neut (Dik Voormekaar Team)29/09/1979355
Nederland, die heeft de bal (André van Duin & Het Nederlands Elftal)26/01/198019
Willy Alberti bedankt05/04/198047
Flip Fluitketel / Er staat een paard in de gang31/01/198128
Me kammetje / Ik heb 'm nog wel (André van Duin / Jut & Jul)13/06/198157
Ik ben Joep Meloen / Ik wil met jou wel zeven weken (Joep Meloen)02/01/1982410
Bim bam / Als je huilt14/08/1982111
Waar is de steek van de keizer? / Gatzdeladigee08/01/198397
Zandzakken voor de deur (Ome Joop)22/01/1983195
Als de zon schijnt11/06/1983256
De heidezangers / De konsnertzangeres17/09/198328
Wij zijn de vuilnisman21/01/198425
Want het is zomer21/07/1984342
Mijn opoe heeft een zadel op d'r rug26/01/1985176
De eindeloze polonaise - Potpourri (Arie Ribbens / De Deurzakkers / André van Duin / De Dutch Boys / De Havenzangers / Dennie Christian / De Valentino's / Nico Haak)23/02/1985481
Een boutje en een moertje en een schroefje en een nippeltje / Daar ben ik niet blij mee (André van Duin / Simon Naaigaren)07/09/198556
Voor de kat's viool / Barbecue28/06/1986226
Eskimo (Zangeres Zonder Raam)17/01/1987316
De rol van de behanger / Lied voor vrijgezellen (André van Duin / Ome Joop)31/01/1987297
Bingo30/05/19871810
Duudeljoo (Duinstappers)08/08/19871410
Vrienden blijven doen we altijd (André van Duin & Willeke Alberti)08/10/1988379
Happy X-mas (War Is Over) / Gelukkig kerstfeest (Artiesten voor het Ronald McDonaldhuis)10/12/1988155
Mijn naam is Jaap (André van Duin presenteert Jaap Aap & De Apen)25/03/1989511
De hotdog02/09/19892110
Twiedel twiet (Piet de kanariepiet)25/11/19893211
35 koeien12/10/1991413
Grote voeten01/02/1992158
Totdat ik jou zag29/08/19922111
Pizza lied (Effe wachte...)04/12/1993112
Doelpunt! (De officiële voetbal pizza) (André van Duin & het nationale pizza elftal)14/05/199469
Het naaimachine lied04/02/1995393
De buurtsuper (Goeiemorgen, goeiemiddag)02/12/199539
Jas aan, jas uit (André van Duin & Klazien uit Zalk)30/03/1996274
Ik weet het niet (De Buurtbrothers)28/12/1996934
Aijohee (Koos Grandioos)03/01/1998613
634-5789 (Heroes & Friends Of Rock & Roll feat. André van Duin, Herman Brood & Jan Rietman)30/01/1999924
Bim bam03/03/2001841
De balletjes van de Koningin14/02/200919
Als de zon schijnt (Zomermix 2009)15/08/2009443
Ome Cor heb een drilboor23/01/2010305
Willempie (Oranje boven)27/04/2013402
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
André van Duin08/07/197228
Dag, dag, heerlijke lach (André van Duin & Frans van Dusschoten)12/04/1975122
Dit was: De Dik Voormekaar show... Goedenmiddag!!! (Dik Voormekaar)21/06/1975107
André van Duin's Pretmachine (André van Duin & Frans van Dusschoten)06/12/1975126
Solo02/04/1977192
And're André17/09/1977519
And're André 230/09/1978621
Kerstfeest met André23/12/197834
De grootste hits van André van Duin03/03/1979196
Lach om het leven (André van Duin & Frans van Dusschoten)24/03/1979284
De lach-of-ik-schiet Show (Dik Voormekaar)20/10/1979391
And're André 315/12/19791113
Feest met André01/03/1980442
And're André 406/12/19801910
Feest met meneer en mevrouw de Bok (Meneer en mevrouw de Bok)07/02/1981117
Da's pas lachen!03/07/1982283
Wij02/10/198249
Typisch André01/10/1983116
Wij twee06/10/1984333
And're André 514/12/1985681
Zing17/10/1987348
Presenteren Animal Crackers (André van Duin & Jaap Aap)28/10/1989853
25 jaar02/12/1989409
Dit ben ik10/10/1992774
Effe wachte...11/12/1993714
The Medleys11/12/1993319
The Summer Medleys16/07/1994597
De Buurtbrothers14/12/1996974
Recht uit het hart30/10/19993012
Z'n allergrootste hits31/03/2001575
Dubbel03/04/2010613
Tijdloos25/02/2012367
Van Duin zingt Sonneveld12/11/2016616
 
Compilaties - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
10 jaar André van Duin03/07/197649
 
DVD Music - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
André van Duin's Tele-Archief 1 [DVD]06/11/199918
André van Duin's Tele-Archief 2 [DVD]06/11/199925
André van Duin's Tele-Archief 3 [DVD]06/11/199933
 

Reviews

Puntengemiddelde: 3.46André van Duin - Willempie (Reviews: 13)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
08/08/2005 23:38
Snormobiel Beusichem
*****
Ich dencke einer seiner bekannste Hit in Holland !!!! Wenn kennt Willempie nicht in Holland ? Stand 9 Wochen in die Holländische Top 40 von 1976 ! JAaaaaaaaaaa und # 1 !!!!

DeejayDave
***
Één van de mindere nummers van deze entertainer. Carnaval is er niets bij.

mwb222
***
Dutch Radio 2 Top 2000 Notering in 2007 (1833)

Patrick3
****
Best een aardig carnavalsnummer maar niet zijn beste.

Topbart
****
In 1976 was er veel commotie rondom dit nummer. Het gaat in feite over zwakzinnigen of zwakbegaafden en dat ging voor sommige instanties te ver. Andre had het allemaal alleen maar onschuldig bedoeld en dat geloof ik zelf ook wel. Het is gewoon een leuk vrolijk nummer dat het rond carnavalstijd altijd goed deed (toen ik nog op de lagere school zat)

vinylfreak
******
Is net uit als koningskraker.
Geweldig .

ericwyns
*
"Willempie" ... een echt carnavalsnummer van André Van Duin, maar niet echt mijn ding.

Patrick7781
***
Na het aftreden van Beatrix weer actueel.

Bearcat
*****
Zelfs een nr 1 hit voor dit nummer van Andre
Ik herinner me dat er nogal wat te doen was omtrent dit nummer ook
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?