Normaal en Jantje Smit - Puik idee ballade

Cover Normaal en Jantje Smit - Puik idee ballade
CD-Single
Mercury 562 223-2

Charts

Binnenkomst:26/06/1999 (Positie 22)
Laatste week notering:04/09/1999 (Positie 85)
Piekpositie:14 (1 week)
Chartrun:
Aantal weken:11
Positie aller tijden:6520 (680 Punten)
In de landen:
nl  Piek: 14 / Weken: 11

Tracks

18/06/1999
CD-Single Mercury 562 223-2 (UMG)
Toon detailsAlles beluisteren
1.Puik idee ballade
  4:32
2.Zet 'm op Jan
2:53
   

Verkrijgbaar op

VersieLengteTitelLabel
Nummer
Formaat
Medium
Datum
4:32Puik idee balladeMercury
562 223-2
Single
CD-Single
18/06/1999
4:31De 100 beste Nederpop hits 2Universal TV
983 983-5
Compilatie
CD
21/07/2006
4:31Alle 40 goed - Hollandse duettenEMI Catalogue Marketing
3095222
Compilatie
CD
22/02/2010
4:32Alle 40 goedTelstar
0941992
Album
CD
24/02/2012

Jan Smit   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Mama (BZN & Jantje Smit)23/11/19961212
Ik zing dit lied voor jou alleen (Jantje Smit)05/04/1997120
Pappie, waar blijf je nou? (Jantje Smit)21/06/1997258
Ave Maria (Jantje Smit)15/11/1997249
Het land van mijn dromen (Jantje Smit)11/04/19981013
Eens zit het leven je weer mee (Jantje Smit)27/03/1999629
Puik idee ballade (Normaal en Jantje Smit)26/06/19991411
Zing & lach en leef je uit15/09/2001762
Op eigen benen18/10/2003534
Als de nacht verdwijnt (Live)10/07/2004483
Vrienden voor het leven / Als de nacht verdwijnt (Live)19/03/2005536
Boom boom bailando25/06/2005915
Laura15/10/2005127
Hoe kan ik van je dromen04/03/2006412
Als de morgen is gekomen02/09/2006128
Cupido25/11/2006134
Op weg naar geluk07/04/200718
Dan volg je haar benen / Calypso (Jan Smit / John Denver & Jan Smit)03/11/2007118
Stilte in de storm19/07/2008116
Als je lacht08/11/2008111
Je naam in de sterren28/02/2009111
Mi Rowsu (Tuintje in mijn hart) (Damaru / Damaru & Jan Smit)04/07/2009131
Leef nu het kan06/03/2010116
Terug in de tijd19/06/201029
Zie wel hoe ik thuis kom25/09/201016
Niemand zo trots als wij15/01/2011110
Hou je dan nog steeds van mij01/10/2011110
Dromen14/01/201226
Echte vrienden (Jan Smit en Gerard Joling)02/06/2012121
Altijd daar08/09/201216
Sla je armen om me heen (Jan Smit feat. Roos van Erkel)27/10/2012114
Hoop, liefde en vertrouwen16/02/201318
Leeg om je heen [2013] / To All The Girls I've Loved Before (Jan Smit / Jan Smit met Julio Iglesias)12/10/2013284
Nederland wordt Kampioen! (Jan Smit & Johnny de Mol)24/05/201417
Jij & ik16/08/201419
Handen omhoog (Jan Smit & Kraantje Pappie)11/10/201414
Recht uit m'n hart07/02/201513
Kleine superster09/05/201532
Kom dichterbij me (Jan Smit & Broederliefde)01/10/2016209
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Ik zing dit lied voor jou alleen (Jantje Smit)10/05/1997141
Kerstmis met Jantje Smit (Jantje Smit)29/11/199747
Het land van mijn dromen (Jantje Smit)30/05/1998222
Jantje Smit (Jantje Smit)01/05/1999715
200003/06/2000327
Zing & Lach06/10/2001338
Zonder jou21/09/2002408
Op eigen benen04/10/20034515
jansmit.com30/04/20051105
Op weg naar geluk23/09/20061101
Stilte in de storm06/09/2008161
Live '09 - Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour 08 / 0909/05/2009520
Leef03/04/2010158
15 jaar hits05/11/2011365
Vrienden18/08/2012148
Live in Ahoy - Jubileumconcert 201202/03/2013116
Ich bin da06/07/2013136
Unplugged - De Rockfield Sessies26/10/2013126
Jij & ik30/08/2014129
Recht uit m'n hart - Ballades07/02/2015128
Kerst voor iedereen14/11/201548
2024/09/2016117
20 jaar hits11/11/201787
Toppers In Concert 2018 - Pretty In Pink "The Circus Edition" (Gerard - Jan - Jeroen - Rene)01/09/2018104
Met andere woorden29/09/2018115
Toppers In Concert 2019 - Happy Birthday Party (Gerard - Jeroen - Rene - Jan)07/09/2019161
 
DVD Music - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Onderweg 2003-2004 [DVD]29/05/2004331
Op de bühne - Live [DVD]08/10/20052114
Live '09 - Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour 08 / 09 [DVD]09/05/2009151
Live in Ahoy - Jubileumconcert 2012 [DVD]02/03/2013141
Live in HMH - Jubileum concert [DVD]09/09/2017273
Toppers In Concert 2018 - Pretty In Pink "The Circus Edition" [DVD] (Gerard - Jan - Jeroen - Rene)06/10/2018126
 

Normaal   Discografie / Fan worden

Singles - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Oerend hard30/04/197729
Alie16/07/1977116
Ik bun moar een eenvoudige boerenlul01/07/1978247
't Verstand op nul...... en de ogen op oneindig02/12/1978501
Hendrik Haverkamp07/04/19791310
Marie25/08/1979146
Ik bun een keerl van stoahl14/06/1980285
De motocross is O.H.I.O. (Onmundig Heavig In Orde)20/09/1980285
Net as gisteren31/01/1981310
Achterhoek Boogie06/06/1981207
Oeh, wat 'n volk12/09/1981217
Mamma woar is mien pils16/01/1982310
Deurdonderen05/06/1982116
Niet noar huus toe goan24/07/198269
Dat kump der now van15/01/198359
De boer is troef26/03/1983166
Heidi18/06/198329
Hiekikkowokan10/03/198437
De klok op rock19/05/1984155
Politiek08/09/198457
Steen stoal en sentiment09/03/198568
Kom der bi-j01/06/1985145
Oerend hard (Live)31/08/1985206
Pien in de kop01/03/1986117
Hoe-j 't ok doet24/05/1986187
Steven Paul06/09/1986383
Rock Around The Clock (Zangeres Zonder Naam & Normaal)13/12/198636
Wi-j doet 't samen21/03/1987249
Naor 't café15/08/1987577
Hup voetbal hup29/08/1987199
Leneman12/12/1987904
De hoofdman was knuppeldik (Normaal en de Glanerbrugger muzikanten)23/01/1988219
Wi-j goat noar de kermis16/04/1988348
Ik vuul mien zo zo04/03/1989189
Rechttoe rechtan29/07/19892411
As i-j der niet bunt02/12/1989805
Vulgaris magistralis17/03/1990298
Lucille21/07/19902410
H.a.l.v.u. (Høkers aller landen verenigt u)16/03/19911611
Doar maak ik gin probleem van06/07/19912411
Breng terug (Haverkamps creepe)02/11/1991754
Woenderbaar (Willem dût Normaal)05/09/19921511
As 't mot07/11/1992358
Høkerstfeest12/12/1992136
Doe niet zo moeilijk27/03/1993158
Machtig mooi, lief en lekker deerntjen28/08/1993155
't Wurd tied (dat wi-j weer es goat dansen)05/02/1994158
Doe effen normaal14/05/1994106
Gas d'r bi-j20/08/1994304
Half um half10/12/1994205
Wi-j goat noar Winterswiek (De H.A.L.V.U. Hoeliguns)25/02/1995313
Now en03/06/1995165
Top Of The Bult03/02/1996165
Krachttoer07/06/1997248
Dames loat die rockjes nou maar waaien16/08/1997557
Hee loat soezen13/06/1998756
Puik idee ballade (Normaal en Jantje Smit)26/06/19991411
Doar zit muziek in27/05/2000404
Oost West, thuus best29/07/2000792
't Is stil ...28/04/2001256
Ik kom altied weer terug12/01/2002881
De smokkelaar20/09/2003742
Zoependoedewi-jwa tapp'n dadoedie30/10/2004836
Rennen of stilstoan09/07/2005109
Kan-goeroe (Normaal & Hot and Sweet)24/06/2006603
Super-boeren18/08/2007971
 
Albums - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Oerend hard25/06/19771210
Ojadasawa11/03/197888
Het allerbeste van Normaal05/05/1979403
D'n Achterhoek Tsjoek20/10/1979115
Høken is Normaal25/10/19802410
Springlèavend04/04/1981510
Deurdonderen27/02/1982236
De boer is troef05/03/1983412
Stark wark 1980-198326/11/198387
De klok op Rock24/03/1984229
Steen - stoal en sentiment06/04/1985111
Zo kommen wi-j de winter deur14/12/19852611
Kiek uut14/06/1986617
Noar 't café17/10/1987226
12 ½ jaar16/04/19881014
Da's Normaal24/09/19881011
Recht toe recht an16/09/1989178
Normalis jubilaris12/05/19904415
H.a.l.v.u.01/06/19912513
Het beste van07/11/19922217
Buugen of basten14/11/19922715
Bi-j Normaal thuus27/11/19931939
Gas d'r bi-j11/06/1994620
Het complete hitoverzicht29/10/1994755
Top Of The Bult09/03/1996812
Deur de joaren hen07/06/1997328
Krachttoer12/07/1997212
Onwijs høken - 20 jaar hits22/11/1997206
Onwijs høken - 22 jaar Normaal29/11/1997357
Høken kreng04/07/1998189
Kriebel in de konte03/10/1998573
Van tied tut tied10/06/2000297
Effen zitten14/10/20002810
Ik kom altied weer terug08/12/2001454
Vernemstig te passe19/07/2003318
Høk & swing27/12/20034311
Fonkel11/09/2004219
Hier is Normaal30/09/2006146
100 x Normaal17/03/20073616
Ni-je nrs07/06/20081610
De Blues eLPee20/06/20091210
Høken in Hummelo05/03/2011185
Halve soul helemoal høken15/09/201267
De wilde joaren30/11/2013134
Deurdonderen in de Achterhoek06/12/2014181
40 Joar Høken16/05/2015916
Ajuu de mazzel!02/07/2016382
Odi Profanum (De Pensionado's)24/12/2016662
Gewoon deurdonderen 1977-198423/12/2017461
The Golden Years Of Dutch Pop Music03/03/2018491
Normale verhale02/10/202133
 
DVD Music - Dutch Charts
TitelBinnenkomstPiekWeken
Bennie Jolink - Ik kom altied weer terug [DVD]31/08/200252
Høk & swing [DVD]12/06/2004123
Boeruhn - 30 joar Høken [DVD]26/11/2005913
35 joar høken in Hummelo [DVD]05/03/2011214
Ajuu de mazzel! [DVD]25/06/2016180
 

Reviews

Puntengemiddelde: 2.8Normaal en Jantje Smit - Puik idee ballade (Reviews: 10)

Alleen de Nederlands- en Engelstalige reviews worden getoond: Alle talen tonen
12/11/2006 16:36
Snormobiel Beusichem
***
▓ Aardige cover van de "Zuiderzee ballade" door "Jantje Smit & Normaal" uit juni 1999 !!! Op geheel eigen wijze gezongen !!! Helemaal niet slecht !!! Het bleef maar bij een klein "Hitje" !!! (NL Top 40: 4 wk / # 18) !!!

naamloos
**
Het origineel uit d ejaren zestig is beter, maar aardige poging.

tigerlover
*
dit nummer slaat nergens op

Dav107
***
Gaat zo.
Laatst gewijzigd: 20/08/2020 10:10

Bearcat
****
Grappige samenwerking

Rootje
***
Deze vond ik dan wel weer erg gewaagd en origineel.
Door de rocksound een stuk spannender dan de rest van Jan Smit.
De drie sterren is met name de verdienste van Normaal.
Laatst gewijzigd: 17/06/2022 22:57
Een review toevoegen
Australië België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Italië Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?